Romeo Jozak wyrzucony ze stanowiska selekcjonera!

Romeo Jozak znów traci pracę. Były szkoleniowiec Legii Warszawa został wyrzucony ze stanowiska selekcjonera reprezentacji Kuwejtu.
12-09-2019
R E K L A M A

Chorwacki szkoleniowiec znów traci posadę. Po tym, jak pożegnał się z Legią Warszawa, teraz wyleciał z posady selekcjonera reprezentacji Kuwejtu po porażce 0:3 z Australią w eliminacjach do MŚ 2022. Co ciekawe, to drugi eliminacyjny mecz Kuwejtu. W pierwszym starciu przeciwko Nepalowi, drużyna Chorwata wygrała aż 7:0, jednak kuwejcka federacja uznała, że Jozak nie jest gwarancją dobrych wyników i w środę wieczorem wydała komunikat o zwolnieniu selekcjonera.

>>> CZYTAJ NA FOOTBAR: POLSKA SPADA W RANKINGU FIFA

Możliwe, że decyzja była spowodowana nie tylko kwestiami sportowymi. Po porażce z Australią Jozak nie szczędził krytyki pod adresem organizacji piłki nożnej w Kuwejcie. "Nie mamy boiska do treningu. Mamy boisko, ale to nie jest boisko, tylko łąka. Wiecie, co to jest łąką?" - powiedział na konferencji prasowej po przegranym meczu. Kilka godzin potem stracił pracę.

źródło: Marzouq Alajmi

fot. pressfocus